Kakanjci sigurni protiv Slobode

Liga 12

Kakanjci sigurni protiv Slobode

E. Škorić

Košarkaši Kaknja upisali su novu pobjedu u Ligi 12. 

Kakanj je ostao na vrhu tabele sa 32 boda, a do 14. pobjede stigao je protiv Slobode na svom parketu. Kakanjci su slavili sa 71:59 protiv tuzlanske Slobode.

Merdanović (14), Muflizović (13) i Delalić (10) bili su najbolji u domaćim redovima, dok je Sekulović na drugoj strani ubacio 21, a Hasandić 14 poena. 

Široki je bez većih problema savladao Mladost. Domaći su bili bolji rezultatom 87:76, a do pobjede su ih vodili Karačić sa 24, Kovačević sa 18 i Novačić sa 16 poena, dok se Segarić proslavio sa 17 asistencija. U timu Mladosti iz Mrkonjić Grada Jeremić je ubacio 16 poena.

Neizvjesno je bilo u duelu Varde i Leotara, gosti iz Trebinja na kraju su slavili sa 81:80 uz 20 poena sjajnog Đurasovića, dok je kod domaćih Đurđević ubacio 23 poena uz osam asistencija.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Građanski je bio bolji od Bošnjaka rezultatom 95:88. Simić je bio najefikasniji domaći igrač sa 22 poena, Janjušević je ubacio 19, Rešidovićevih 32 poena nije pomoglo gostima iz Hadžića da ostanu neporaženi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi