Kakav će debi imati Teletović: U Brooklyn stižu Knicksi!

Kakav će debi imati Teletović: U Brooklyn stižu Knicksi!

Mirza Teletović će imati poseban debi u NBA ligi, kada njegovi Brookly Netsi sezonu otvore protiv ljutih gradskih rivala, New York Knicksa.

Iako će službeni NBA raspored biti objavljen u četvrtak, izvori bliski NBA ligi tvrde kako će Netsi svoju prvu NBA utakmicu odigrati u dvorani Barclays Center u Brooklynu 1. novembra protiv velikih rivala, New York Knicksa.

To će biti ujedno i prva od četiri utakmice između Knicksa i Netsa u sezoni koja je pred nama.

Netsi će u Brooklynu imati definitivno mnogo više navijača nego u New Jerseyu, ali Brooklyn je i dalje "domaći" teren slavnih Knicksa, pa će New York imati veliku podršku u premijernom nastupu.

Prema analizama američkih novinara, Mirza Teletović bi u narednoj sezoni mogao u prosjeku dobivati između 15 i 20 minuta po susretu na parketu, u zavisnosti od forme i povreda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.