Kako je krenulo, dobro je završilo: Juniorke ostale u A diviziji

Osvojile 13. mjesto na EP

Kako je krenulo, dobro je završilo: Juniorke ostale u A diviziji

M. Šljivak

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija BiH ostala je u A diviziji.

U borbi za 13. mjesto na Evropskom prvenstvu u Udinama naša selekcija je savladala Irsku rezultatom 71:63 i na taj način je ugrabila poziciju koja ostavlja u društvu najboljih timova Evrope.

Velika borba viđena je u prvih 20 minuta meča. Ekipe su pogađale u serijama i smjenjivale su se u vodstvu, ali boljom završnicom prvog poluvremena naše košarkašice su na odmor otišle sa osam poena prednosti, 43:35.

Fantastično su izabranice Slaviše Ožegovića odigrale treći period. Dozvolile su protivnicama samo četiri poena u 10 minuta (17:4) i u posljednji period se ušlo sa ogromnih 21 razlike, 60:39.

Potom dolazi do opuštanja kod bh. selekcije. Irkinje su to koristile i na minut do kraja dolaze na samo pet poena zaostatka, 66:61.

Ipak, velikog povratka nije bilo. Bh. košarkašice su uspjele da završe posao do kraja i da dođu do pobjede koja ih ostavlja u A diviziji. Kako je krenulo prvenstvo, na kraju je sve dobro završilo i bh. juniorke i naredne godine gledamo među najboljim selekcijama Evrope.

Pet bh. igračica je bilo dvocifreno. Ksenija Mitrić i Anđela Gligić su ubacile po 14 poena, dok su Heljić, Zubac i Kremenović ubacile po 11 koševa.

Sa druge strane 14 je ubacila Enya Maguire, a 13 poena Dayna Finn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi