Kaloyan MVP, Teletović odmah iza njega

Sjajne partije bh. reprezentativca

Kaloyan MVP, Teletović odmah iza njega

Adnan Beganović

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Mirza Teletović i u 10. kolu ACB lige pružio je sjajnu partiju. Naš internacionalac vodio je Caju Laboral do trijumfa u duelu sa Lagunarom (86:74).

Teletović je imao sjajan učinak od 24 poena, osam skokova, te jedne asistencije, što je bilo dovoljno za valorizaciju od 31 indeksnog poena, ali i pored toga nije uspio doći do titule najkorisnijeg igrača kola (MVP).

Naime, ista je pripala košarkašu Alicantea, Kaloyan Ivanovu, koji je u pobjedi svoje momčadi nad Zaragozom (77:75) upisao 15 poena, isto toliko skokova, te dvije asistencije, što je bilo dovoljno za valorizaciju od 34 indeksna poena.

Iza Teletovića na listi najkorisnijih igrača 10. kola smjestio se košarkaš Manrese, Josh Asselin, koji je u pobjedi svoje momčadi nad Valladolidom (80:75) postigao 20 poena, kojima je pridodao pet skokova i jednu asistenciju, a sve to bilo je dovoljno za valorizaciju od 26 indeksnih poena.

MVP lista 10. kola:
Kaloyan Ivanov 34
Mirza Teletović 31
Josh Asselin 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.