Kanter: Ne možete me uhapsiti, ne trošite energiju

Centar Oklahome reagovao na vijest o njegovoj potjernici

Kanter: Ne možete me uhapsiti, ne trošite energiju

D. Rakanović

Košarkaš Oklahome Enes Kanter našao se potjernici Turske zbog sumnje da je ćlan terorističke organizacije, prenosi dnevni list Sabah. 

Državni tužilac otvorio je istragu protiv Kantera jer se navodno učlanio u naoružanu terorističku organizaciju FETO pod vodstvom muslimanskog klerika Fethullaha Gülena nakon pokušaja puča prošlog jula koji je za cilj imao Erdoğanovo rušenje.

Kako navodi Sabah, Kanter je koristio koristio posebnu aplikaciju za kriptirano dopisivanje Bylock koja se koristila za komunikaciju Gülenovih pristaša te je tu terorističku organizaciju hvalio na društvenim mrežama.

Kanter je ranije nazvao "Erdogana Hitlerom 21. stoljeća".

 Na Twitteru je reagirao na vijest o zahtijevu za njegovim uhićenjem.

"Ne možete me uhapsiti. Hahaha. Ne trošite energiju. Doći ću u Tursku i pljunuti na vaša ružna lica puna mržnje", napisao je centar Oklahome.  

Turska radi na tome da optužnica za Kanterom postane Interpolova kako bi što prije mogli uhapsiti košarkaša. On se prošle sedmice našao u velikim problemima.  Turska mu je zbog političkih stavova otkazala pasoš i on je zadržan na aerodromu u Bukureštu.  Tamo je proveo nekoliko sati. Ipak, uz pomoć rukovodstva NBA lige i State Departmenta, Kanter je prvo otputovao za London, a zatim i za SAD.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi