Kapelan pojačao prošlogodišnjeg prvaka Meksika
Foto: Nuria Rioja

Bh. košarkaš u novoj sredini

Kapelan pojačao prošlogodišnjeg prvaka Meksika

Bh. košarkaš Diego Kapelan novi angažman pronašao je u Meksiku.

Ovaj 31-godišnji bek šuter koji je rođen u Bihaću u posljednjih nekoliko mjeseci igrao je u Kanadi za St. John's Edge, a svoju karijeru sada će nastaviti u meksičkom Solesu, s kojim je zvanično potpisao ugovor.

Soles je inače prošlogodišnji šampion Meksika, finansijski veoma dobro stoji, a uslovi koji su ponuđeni Kapelanu uostalom su i presudili da ponovo spakuje kofere i zaputi se u novu sredinu.

"Očekujem da ću opravdati povjerenje i pomoći Solesu", poručio je 31-godišnji Kapelan nakon potpisa.

U našoj zemlji Kapelan je ranije imao priliku igrati za Zrinjski, a još je, između ostalog, nastupao za Apollon (Kipar), ETB Wohnbau (Njemačka), Kolossos (Grčka), Raiffeisen Flyers Wels (Austrija)...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi