Karalić otišao u Borac, stiže Gašić?

Igosi traže trenera

Karalić otišao u Borac, stiže Gašić?

Adnan Beganović

Iako je tokom prošle sezone najavljen kao rješenje koje je ovaj put trajno, Drago Karalić još jednom je dobio ispisnicu iz KK Igokea.

Naime, Aleksandrovčani ipak nisu imali dovoljno povjerenja u Karalića za iskušenja koja ih očekuju u NLB ligi, pa će ovaj iskusni trener karijeru nastaviti u banjalučkom Borcu, dok će se Igokea baciti u potragu za novim stručnjakom koji će ih predvoditi sa klupe.

Karalić je Igokeu doveo do NLB lige, a u posljednjim godinama stekao je reputaciju trenera koji gasi požare u Aleksandrovcu.

"Nakon vrlo uspješne protekle sezone i ostvarenih svih ambicija, te isteka ugovora treneru Dragi Karaliću, uprava KK Igokea je obavila razgovore s njim, nakon kojih nije došlo do produžetka ugovora. Uprava KK Igokea želi da istakne veoma dobre odnose sa trenerom Karalićem, te u cilju jačanja košarkaškog sporta u RS-u i u dogovoru s predsjednikom Dodikom, dogovoreno je da Drago Karalić bude trener Borac Nektara, da bi se premijerligaš iz Banje Luke vratio na staze uspjeha", navodi se u saopštenju KK Igokea.

Novi trener Igokee prema još uvijek nezvaničnim informacijama trebao bi biti Velimir Gašić, nekadašnji trener Borac Nektara koji je osim banjalučkog kluba vodio tuzlansku Slobodu, Partizan, Vojvodinu i beogradski Radnički.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.