Karalić: Propustili smo veliku šansu
Karalić sa ekipom ponovo gostuje u Sarajevu u subotu kada se igra prva utakmica polufinalne serije

Bosni prednost domaćeg terena u polufinalu

Karalić: Propustili smo veliku šansu

M. Skaka, foto: A. Balić

U prvom u seriji susreta Bosne i Igokee, sarajevski tim je došao do važne pobjede kojom je obezbijedio prednost domaćeg terena u polufinalu.

“Propustili smo veliku šansu”, rekao je Drago Karalić , trener Igokee nakon utakmice. “Imali smo break pred sami kraj susreta, ali ne i dovoljno strpljenja da posao privedemo kraju. Bosna je uspjela doći do ravnoteže i na kraju su nas kaznili.”, razočaran je bio strateg gostujuće ekipe.

“Naš tim još uvijek nije u onom stanju u kojem bi trebao biti, nismo dovoljno uigrani i pogotovo kad se dešavaju neka udvajanja u igri, mi ne reagujemo kako treba i ispadamo. Večeras smo imali i prednost u skoku, ali i u drugim elementima košarkaške igre, međutim, imali smo i previše lako prodanih lopti, a Bosna je to znalački iskoristila.”, dodao je Karalić. “U utakmicama play off nećemo mnogo mijenjati postavku igre. Igrači treba da usvoje neke taktičke varijante protivnika na koje su bili upozoreni i pred ovaj susret i onda ćemo biti mnogo ozbiljniji."

“Pred playoff najveći dio posla odradio je Široki. Oni su najbolje prošli kroz Ligu 6, nisu mnogo mijenjali ekipu od prošle sezone, vrlo su uigrani i kada im se vrati Mason biće jedan od glavnih favorita za ovogodišnju krunu”, komentirao je trener Igokee predstojeće utakmice. “Uz to, Široki će i u polufinalu, a ako izbore finale, onda i tamo imati prednost domaćeg terena koja u ovoj ligi znači mnogo, a znamo da na Pecari još uvijek nisu poraženi.”

Trener domaće ekipe, Dejan Parežanin čestitao je protivniku na dobroj borbi, a svojim igračima na pobjedi.

“Gospodin Karalić je za kratko vrijeme veoma dobro uvezao ovu ekipu i sasvim sigurno može ravnopravno da konkuriše svima u završnici.”, rekao je on. “Mi smo ovu utakmicu otvorili mlako, dozvolili gostima da nas umrtve i prisile na dosta pozicionih napada. Uz to imali su nadmoć u skok, a pogotovo dobar skok nakon naših slobodnih bacanja čime su stekli veliku psihološku prednost. U prvom dijelu nismo imali vještinu i prava rješenja da zaustavimo tu zahuktalu mašinu, ali je onda došao period igre u kojem je isplivalo naše iskustvo igranja teških utakmica iz NLB lige. Uspjeli smo se vratiti, prelomiti utakmicu, ući u sigurnu završnicu i rutinski susret privesti kraju.”, kazao Parežanin.

“U subotu igramo novu utakmicu, a svaka utakmica je priča za sebe”, dodao je on. “Večeras smo uspjeli ostvariti prednost domaćeg terena, što će dodatno podići samopouzdanje igračima. Za nas je još važnija bila utakmica u Tuzli u kojoj smo slavili i omogućili sebi da danas igramo na pobjedu, a ne na koš razliku. Za subotu ćemo morati dobro analizirati sve greške koje smo danas napravili, što spremnije ući u utakmicu i definitivno protivniku dopustiti manje skokova.”

Parežanin smatra da u playoff seriji nema favorita.

“Ovo je specifično takmičenje i svaka od četiri ekipe koje uđu u finalnu seriju ima isti cilj – da osvoji titulu i svaka ekipa će dati svoj maksimum da taj cilj i ostvari. Naše ambicije su od samog početka sezone jasne i mi od njih ne bježimo.”, zaključio je strateg Bosne.

Prvi susret polufinala između Bosne i Igokee igra se u subotu od 20.15 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.