Karalić se nada iznenađenju na Pecari

Igokea sutra gostuje Širokom

Karalić se nada iznenađenju na Pecari

Košarkaši Igokee sutra u okviru prve utakmice finalne serije košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine gostuju na Pecari kod Širokog.

Aleksandrovčani su u polufinalu porazili sarajevsku Bosnu i došli u veoma izglednu poziciju da naredne sezone izbore učešće u regionalnoj NLB ligi. Još jedna prepreka ka putu za naslov prvaka Bosne i Hercegovine stoji im na Pecari.

"Mi smo samim plasmanom u finale napravili odličan posao. Međutim, sada ne želimo na tom i stati. Pokušaćemo iznenaditi Široki na njihovom parketu i već u prvoj utakmici napraviti 'break'. Svjesni smo činjenice da za protivnika imamo izuzetno kvalitetan tim, koji je već duže vrijeme na okupu, ali mislim da možemo iznenaditi", rekao je za SportSport.ba trener Igokee Drago Karalić.

"Velike razlike u kvaliteti između nas i Širokog i nema. Međutim, prednost Širokog je to što im je ekipa duže vrijeme na okupu i što se jako dobro poznaju. Ipak, serija je duga, igra se na tri dobivene utakmice i tu vidim našu šansu da pokušamo iznenaditi i doći do naslova prvaka Bosne i Hercegovine", dodao je Karalić.

U timu Igokee za sutrašnju utakmicu neće biti Mladena Šekularca, koji je povrijeđen. Prvi susret finalne serije prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše između Širokog i Igokee igra se sutra u dvorani na Pecari.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.