Karlo Matković napušta Cedevitu

Bh. košarkaš odlazi

Karlo Matković napušta Cedevitu

M. Šljivak

Odluka rukovodstva Cedevite da napusti Zagreb i preseli Ljubljanu donijela je dosta problema mladim košarkašima ovog tima.

Košarkaški savez Hrvatske odlučio je potom da zabrani mladom timu Cedevita Junior da nastupa u prvenstvo, a to će značiti i vjerovatni odlazak nekoliko talentovanih košarkaša.

Tako se na izlaznim vratima Cedevite našao i mladi bh. reprezentativac Karlo Matković (18).

Očekuje se da će ovaj mladi krilni centar napustiti Cedevitu u narednim danima i sreću će potražiti negdje drugo.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Matković je protekle sezone ubacivao četiri poena po meču u prvenstvu Hrvatske, gdje su šansu za igru uglavnom dobijali mladi košarkaši.

Karlo Matković važi za veoma talentovanog košarkaša. Standardan je član mladih selekcija BiH i predviđa mu se jako dobra karijera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi