"Kawhi je nešto najsličnije Michaelu Jordanu što smo do sada vidjeli"

Doc Rivers o košarkašu Raptorsa

"Kawhi je nešto najsličnije Michaelu Jordanu što smo do sada vidjeli"

Povrede i zategnuti odnosi sa Spursima nakratko su prekinuli napredak Kawhija Leonarda. Trejdovan je nekadašnji student San Diego Statea prošle godine u Toronto Raptorse, a od dolaska u Kanadu ponovo pokazuje da je jedan od najboljih košarkaša u NBA ligi.

Odvano je Leonard poznat kao najbolji "dvosmjerni" igrač u NBA ligi, a ovaj 27-godišnjak se već uspio (u dresu San Antonio Spursa) okititi titulom NBA šampiona, ali i prestižnim priznanjem MVP-a NBA finala.

Ove sezone Kawhi pokazuje da možda nije samo najbolji dvosmjerni igrač, već najbolji ukupno.

Niko na Istoku nije imao odgovora za "trojku" Raptorsa, pa je on svoju ekipu odveo do velikog NBA finala u kojem će se pokušati suprotstaviti moćnim Golden State Warriorsima.

Da ne pohvale Kawhijeve kvalitete ne mogu ni protivnički igrači i treneri, pa tako nije mogao ni strateg Los Angeles Clippersa Doc Rivers.

"Kawhi je nešto najsličnije Jordanu što smo ikada vidjeli. Puno je odličnih igrača kao što su James i Durant... Kawhi nije Jordan, ali je najbliži njemu. Njegove ruke, igra pod košem, način na koji poentira, sjajan je i defanzivac...", izjavio je Rivers tokom gostovanja na ESPN-u, pa dodao:

"Ne volim pričati o najboljem svih vremena, ali Kawhi svakako spada u tu grupu".

Kawhi Leonard je bez dileme najzaslužniji što su se Toronto Raptorsi našli u velikom finalu, a prva utakmica finalne serije se igra u noći sa petka na subotu (03:00). Raptorsi imaju prednost domaćeg parketa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi