Trener Raptorsa otkrio uzrok serije 18:0 koja je presudila njegovoj ekipi

Warriosi izjednačili na 1-1

Trener Raptorsa otkrio uzrok serije 18:0 koja je presudila njegovoj ekipi

S. Grebović

Kasno sinoć  je odigrana druga utakmica finalne serije NBA lige između Toronto Raptorsa i Golden State Warriorsa, a do pobjede su stigli aktuelni prvaci sa 109:104.

Ratnici su pobjedom došli do brejka i sada je rezultat poravnat na 1-1 u seriji, koja se sada seli u Oakland gdje će se igrati naredne dvije utakmice.

Do poluvremena se igralo uglavnom koš za koš, da bi u trećoj dionici aktuelni prvaci ubacili u brzinu više i serijom 18:0 samljeli svog protivnika.

Prvo ime susreta bio je Kawhi Leonard sa 34 poena, dok su u pobjedničkoj ukipi Thompson i Curry ubacili po 25, odnosno 23 koša.

Trener Raptorsa Nick Nurse uzrok poraza vidi u slabom napadu svoje ekipe.

"Moraću to da pogledam još jednom i analiziram. Stalno govorim koliko je napad važan. Morate biti snalažljivi sa loptom i pogađati. Jer, ako to ne radite, oni će vam brzo uzvratiti. Odbrana takođe mora da bude na visini zadatka, ali sve je teže ako ne pogađate. Odigrali smo četiri-pet dobrih napada, ali nismo ih dobro zavšrili, a tu su i četiri-pet loših akcija. Napad je prouzrokovao sve naše nevolje u odbrani", izjavio je.

Top Komentari

Ibro
pa sto nisi reagovo??Ljudi zabise 18 a kanadjani ko balerine
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi