Kawhijeva dominacija protiv Spursa, Pelicansi bolji od Nuggetsa

Tri meča NBA lige

Kawhijeva dominacija protiv Spursa, Pelicansi bolji od Nuggetsa

U noći sa četvrtka na petak odigrana su tri meča u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta.

Los Angeles Clippersi su na svom parketu ugostili San Antonio Spurse i slavili pobjedu rezultatom 103:97, ponajviše zahvaljujući još jednoj sjajnoj partiji Kawhija Leonarda.

Bolje su Clippersi otvorili utakmicu, ali su Spursi pred kraj prve dionice preuzeli prednos i istu riješili rezultatom 24:23 u svoju korist.

Dosta neizvjesno je bilo i u drugoj četvrtini, dok se na veliki odmor otišlo prednošću domaćih od 50:48.

Clippersi u trećoj dionici dolaze do nešto osjetnije prednosti, dok su u četvrtoj, kada su imali i +13, prelomili meč.

Tim iz Los Angelesa je na ovaj način Spursima nanio prvi poraz u sezoni.

Spursi nisu imali rješenja za svog nekadašnjeg košarkaša Kawhija Leonarda koji je sa double-double učinkom od 38 poena i 12 skokova vodio Clipperse do pobjede. Odličnu partiju u redovima pobjedničke ekipe pružio je Montrezl Harrell koji je postigao 24 poena.

U redovima Spursa se istakao DeMar DeRozan sa 29 poena, dok je 20 dodao Derrick White.

New Orelans Pelicansi su na svom parketu upisali ubjedljivu pobjedu protiv Denver Nuggetsa. Konačni rezultat je glasio 122:107, a Pelicansi su polovinom četvrte dionice imali i velikih +22.

Tim iz New Orelansa je ovom pobjedom prekinuo niz od četiri poraza na otvaranju nove sezone.

Imali su domaći nekoliko raspoloženih pojedinaca u svojim redovima, pa je tako Jahlil Okafor ubacio 26, Brandon Ingram 25, Frank Jackson 21, a Jrue Holiday 19 poena.

Kod Denvera je najefikasniji bio Michael Porter Junior sa 15 poena, po 14 su dodali Harris i Murray, dok je meč sa 13 poena na svom kontu završio Nikola Jokić.

Pobjedu je sinoć slavio i Miami Heat i to na gostovanju kod Atlanta Hawksa.

Gosti iz Miamija su kontrolisali susret, bili u prednosti od polovine prve dionice i na kraju slavili rezultatom 97:106.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Kendrick Nunn sa 28 poena, dok se u redovima Hawksa istakao Jabari Parker koji je ubacio 23 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi