Trener KŽK Čelik uoči Budućnosti

Kecman: Dat ćemo sve od sebe za pobjedu

D. Kurbegović

KŽK Čelik sutra će u zeničkoj Areni u okviru MŽRKL-a u derbiju četvrtog kola dočekati ekipu Budućnosti iz Podgorice. 

Zeničanke su u prve dvije utakmice zabilježile po pobjedu i poraz, dok je ekipa iz Crne Gore zabilježila sve tri pobjede u tri odigrana kola.

Sutrašnji domaćin učinit će sve da se sutra pred domaćom publikom predstavi u što boljem svijetlu, biće teško protiv trenutno najbolje ekipe u ligi, ali u redovima ekipe iz Zenice vlada umjereni optimizam.

Strateg Slobodan Kecman za SportSport.ba najavio je sutrašnju utakmicu.

"Pa s obzirom da smo odigrali promjenjivo protiv Celja, ne bih da nabijam neki pritisak, ali teško je i imati imperativ pobjede protiv Budućnosti, koja je možda najbolja ekipa lige. Mi ćemo sigurno dati sve od sebe da na domaćem treneru pokažemo najbolju moguću igru, te da pokušamo unijeti neku novu energiju, te da pokušamo ostvariti pobjedu. Znam sigurno da neće biti lako, Budućnost se još dodatno pojačala jednom igračicom iz Amerike, dosta su dobri, jako dobro trče i dosta su pokretljivi, ali mi ćemo pokušati zaustaviti njihovu igru, te pokušati pobijediti", nada se Kecman.

U ekipi ima rovitih igračica, ali sutra će sve biti u konkurenciji za utakmicu.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Mislim da će Aida Kalušić biti u konkurenciji za sastav, ostale igračice su zdrave i vjerujem da ćemo konačno zaigrati u najjačem sastavu. Sutra će nam sigurno značiti i podrška navijača, djevojkama je potrebna dodatna energija i nadam se da ćemo sutra imati veliku podršku u Areni", kazao je za SportSport.ba Slobodan Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.