KŽK Čelik gostuje u Celju

Kecman: Kuburimo s povredama, ali nadamo se pobjedi

Dino Kurbegović

Košarkašice Čelika sutra će u okviru drugog kola ženske Regionalne lige gostovati u Sloveniji kod ekipe Celja. Zeničanke nakon pobjede nad Trešnjevkom žele i drugu pobjedu protiv mlade i poletne domaće ekipe.

Trener KŽK Čelik Slobodan Kecman uprkom mnogim problemima s igračkim kadrom vjeruje u kvalitet svoje ekipe.

"Kuburimo od početka sezone s povredama, imamo velikih problema s trenažnim procesom i mislim da nećemo kompletni otputovati u Sloveniju. Kada je u pitanju ekipa Celja, oni su podmladili ekipu, doveli su sve kvalitetne igračice iz njihove lige. Imaju dva poraza u dvoje utakmice, ali to nas ne smije zavarati i nećemo ih podcijeniti. Celje je za Čelik tradicionalno nezgodan protivnik i mi ćemo dati sve od sebe da ih savladamo", nada se Kecman.

Celje je mlada ekipa, ali godinama je u vrhu Regionalne lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

"Ne volim se baviti prognozama, Celje je već drugo u vrhu ove lige, ja očekujem sve najbolje, a da li će to biti dovoljno vidjet ćemo u četvrtak kada se završi utakmica u Sloveniji", kazao je za SportSport.ba Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.