Trener ŽKK Čelik

Kecman: Prvenstvo bez Čelika je veliki udarac za košarku

D. Kurbegović

Košarkašice Čelika još jednom su demonstrirale koliko su nadmoćne u ženskoj košarci kada je u pitanju naša država. Izabranice Slobodana Kecmana treći puta uzastopno osvojile su trofej Kup-a, a da ih KSBiH nije izbacio iz završnice prvenstva, vjerovatno bi osvojile i treću uzastopnu titulu.  

Nakon pobjede u finalu Kup-a protiv sarajevskog Play Off-a, trener Zeničanki bio je pomalo uzbuđen zbog novog trofeja na klupi ekipe iz Zenice, ali i zbog činjenice da je Čelik današnjom utakmicom završio sezonu, naravno zbog izbacivanja kluba iz domaćeg prvenstva.

"Mislim da smo tokom čitave utakmice držali konce u svojim rukama, ovo su zaista nezgodne utakmice koje je teško prognozirati. Mi dva mjeseca nismo igrali nikakve utakmice, zbog ove cjelokupne situacije. U suštini sam zadovoljan, čestitam svojim igračicama na trofeju i čitavoj sezoni, žao mi je što nam je ovo ujedno i posljednja utakmica u sezoni, ali kad je već zadnja onda smo je završili u velikom stilu", ističe Kecman.

Prvenstvo BiH za žene biće mnogo siromašnije zbog ne igranja najtrofejnije ekipe.

"Mislim da će liga biti znatno lošija i da neće biti nekih pretjerano velikih uzbuđenja. Mi smo dvostruki uzastopni šampioni i znate kada igrate protiv prvaka onda imate poseban motiv. Mislim da je najviše izgubila ženska košarka u BiH, ako je nekome cilj da u nekoj okrnjenoj ligi bude prvak i da se time dići čitavu godinu onda ne znam čemu to vodi. Mislim da se košarka igra zbog igrača i navijača, imate dosta mladih igrača u ligi i to treba da se gaji. Ovako tri reprezentativke BiH, jedna Crne Gore, te plejadu mladih igračica ostavljaju bez 10-12 utakmica još u sezoni. Ne bih ulazio ko je kriv zbog toga, propozicije takmičenja su onakve kakve smo ih tvrdili čitavo vrijeme, mislim da je na kraju najviše izgubila košarka", razočaran je Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi