Kecman: Sada znam kako je bilo navijačima Cibone

Bivši košarkaš Partizana prisjetio se legendarnog finala

Kecman: Sada znam kako je bilo navijačima Cibone

Bivši košarkaš Partizana Dušan Kecman prisjetio se u intervjuu za službenu stranicu ABA lige legendarnog finala od prije četiri godine protiv Cibone u Zagrebu. 

Kecman je tada tricom s pola terena u posljednjoj sekundi meča donio Partizanu pobjedu i naslov prvaka, dok je zagrebačka Arena zanijemila od tuge. 

"Nevjerovatan je osjećaj. Pogotovo, kada se radi o finalnoj utakmici, koja odlučuje prvaka ABA lige. Ne može da se opiše osjećaj kod postizanja ovako bitnog koša na ovakav način", kaže Kecman. 

"I dan danas se često sjećam tog momenta, ljudi na ulici mi često čestitaju, kažu da je koš bio nevjerovatan i pitaju kako sam uspio to da pogodim. Osjećaj je mnogo lijep", prisjeća se nekadašnji odlični košarkaš Partizana. 

Nešto slično dogodilo se i prošlog vikenda kada je na završnom turniru u Beogradu Nolan Smith donio pobjedu Cedeviti nad Partizanom u posljednjoj sekundi polufinala. Smithov koš podsjetio je Kecmana na ono što je on uradio prije četiri godine. 

"Da, sjetio sam se tog koša. Pao sam u šok, nevjericu, što se to opet desilo, ali ovoga puta Partizanu u Beogradu, u Kombank Areni. Tada tek osjetiš kako se osjećala publika u Zagrebu, kada je Cibona tada primila trojku. Doduše, ovo je bilo polufinale, ali sa izuzetno velikom težinom. Bili su stvarno šok i nevjerica za sve u dvorani, pa i za mene". 

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Hrvati su čekali osvetu četiri godine, a ona je došla u polufinalu između Cedevite i Partizana. Kecman kaže da je situacija bila skora identična, samo što je ovaj put umjesto Cibone igrala Cedevita, a gubitnik je bio Partizan. 

"Naravno, Cedevita. I još sam vidio da je postojala neka slika, gdje on na 0,6 sekundi do kraja upućuje loptu prema košu. Lopta nakon toga čak i skače nekoliko puta po košu, da bi na kraju ušla. Nevjerovatno je kako se to sve ponovilo, sve na isti dan, u isto vreme prije isteka utakmice. Ali, to je sudbina", zaključio je Dušan Kecman.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.