Dogovoren najzvučniji transfer u historiji Eurolige

Čeka se još ljekarski pregled

Dogovoren najzvučniji transfer u historiji Eurolige

A. Čaušević

Razoren povredama pretposljednji tim Eurolige  Emporio Armani Milan sigurno nije tamo gdje se to očekivalo pošto je još jednu sezonu započeo kao jedan od velikih favorita za plasman na Final Four. 

Italijanska ekipaveć neko vrijeme traži ogromno pojačanje nakon što je Ettore Messina potvrdio da će Kevin Pangos zbog povrede izbivati barem još nekoliko mjeseci.

Također, bek Shavon Shields neće moći igrati do kraja februra, zato su se u milanskom klubu odlučili da realizauju transfer koji će odjeknuti Evropom.

Prema Gazzeetti dello Sport transfer je završen i dijele ga samo ljekarski pregledi od potpisa. Radi se o dovođenju Kembe Walkera.

Prestižni list sa Apenina piše da je posao je zaključen i preostaje samo ljekarski pregled, koji je kod Kembe vrlo važan zbog problema s koljenom. Ta povreda je 32-godišnjaka koštala i NBA lige.

Podsjećanja radi, kako bi okušali sreću s Walkerom, Dallas Mavsi su se riješili Facunda Campazza, koji je na kraju potpisao za Crvenu zvezdu, također u Euroligi iako je njegov debi u kontinentalnom takmičeju blokiran zbog pravnih problema za beogradski tim.

Oglasi

Kemba je na kraju odigrao samo devet utakmica zaMaverickse i u prosjeku je postizao 8 poena i 2,1 asistenciju uz šut od 42,1%. Četiri puta u nizu je bio učesnik All-Stara( između 2017. i 2020.), a karijera mu je pala zbog povreda.

Broj 9 na draftu 2011. godine, a sada će svoje ime pokušati potvrditi u Euroligi, nakon faze u kojoj je od superzvijezde postao zaboravljen u NBA ligi.

Bio je sjajan u Hornetsima, a sve mu je išlo naopako u dvije godine u Celticsima (2019.-21.) i prošloj sezoni, kada je neuspješno pokušao oživiti karijeru u rodnom New Yorku u dresu Knicksa.

Na kraju su ga poslali u Pistonse, gdje je bio izostavljen iz tima sve dok nije otpušten 17. oktobra. Zatim je 28. novembra potpisao sa Mavsima na godinu dana, da bi ga nakon toga opustili i Mavsi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kemba je igrao za Hornetse između 2011. i 2019. Za franšizu iz Caroline imao je prosjek od 19,8 poena i 5,5 asistencija, a u sezoni je imao prosjek od 25,6 poena (2018-19). Ne tako davno, ali

Ukoliko pokaže djelić svog nivao iz najboljih dana Kemba Walker definitivno može biti jedna od senzacija druge polusezone europske košarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti