Sparsi na korak od plasmana u ABA ligu

Velika pobjeda košarkaša iz Sarajeva

Sparsi na korak od plasmana u ABA ligu

E. Dindić

Košarkaši Sparsa večeras su na gostovanju u Splitu, savladali istoimenog domaćina sa 76:70, te tako  odškrinuli vrata ABA lige. 

U prvom periodu vidjeli smo napadačku košarku sa obje strane, te u takvom omjeru snaga bolje se snalaze gosti iz Sarajeva te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 26:22.

U drugom periodu vidjeli smo uglavnom igru koš za koš, što bolje koriste košarkaši Splita te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 24:23. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 49:46 u korist ekipe Sparsa.

Nastavak ovog susreta donosi izuzetno zanimljivu košarku i u trećem periodu, gdje su pretežno dominirale odbrane. Ovaj period završava se rezultatom 16:13 u korist domaćih košarkaša. Nakon 30. minuta igre, rezultat je glasio 62:62.

Izabranici Miodraga Kadije u posljednjem periodu ovog susreta odigrali su sjajnu odbranu te limitirali domaće košarkaše na samo osam postignutih poena, dok su s druge strane postigli 14. Na kraju upisali su veliku pobjedu rezultatom 76:70

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bio je Kenan Kamenjaš sa 19 poena i 6 skokova, dok ga je odlično pratio Almir Hasandić sa 14 poena i 5 asistencija.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Bolji od ostalih kod Splita bili su Marko Luković sa 19 poena i 10 skokova, dok su Luka Babić i Toni Perković postigli po 15 poena.

Sparsi će u subotu od 18:30 sati igrati utakmicu koja im eventualnom pobjedom može donijeti plasman u ABA ligu iduće sezone, što bi sigurno bio veliki uspjeh za bh. košarku.

Top Komentari

Mepa
Bravo Sparsi konacno i Bosna da ima predstavnika u ABA ligi one genocidase iz Laktasa ne racunam!
14 2
dinass
Ovo je najvece iznenadjenje u ABA ligi,svaka cast za Sparse i prije svega Kamenjasa koji strasno igra.
10 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi