'Debeljuca' pregazio 'mršavca' o kojem priča cijeli svijet

Kenny Lofton JR razbio drugog pika drafta

'Debeljuca' pregazio 'mršavca' o kojem priča cijeli svijet

Midhat Šljivak

Chet Holmgren odabran je kao drugi pik NBA drafta od strane Oklahoma City Thundera.

Ovom 216 centimetara visokom košarkašu predviđa se velika karijera, ali ima dosta i onih koji izražavaju sumnju u njegove sposobnosti s obzirom na činjenicu da je Holmgren poprilično mršav za svoju visinu (88 kg).

Iako je na meču Ljetne lige protiv Utah Jazza odigrao odlično (23 poena, sedam asistencija i šest blokada), sinoć je protiv Memphisa Chet pregažen.

Na drugoj strani u dresu Grizzliesa pojavio se Kenneth Lofton Junior i poprilično je deklasirao Holmgrena.

Mnogo niži (198 cm), ali dosta teži (127 kg) Lofton JR imao je svoju noć u dresu Grizzliesa. Iako je njegov tim poražen on je izdominirao drugog pika drafta i bio je nezaustavljiv.

Nije Holmgren mogao ništa protiv snažnog Loftona. Prolazio je lagano pored njega, a pogađao je i s distance te je meč završio s 19 poena i šest skokova za 23 minute na parketu.

S druge strane Chet Holmgren nije imao svoju noć i za 26 minuta je ubacio 11 poena i uhvatio je 12 skokova, ali uz izuzetno slab šut iz igre. Pogodio je samo tri šuta od 11 pokušaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi