Kerr bi volio vidjeti Đokovića u dresu Golden Statea

Trener aktuelnog šampiona dao zanimljivu izjavu

Kerr bi volio vidjeti Đokovića u dresu Golden Statea

S. Grebović

Steve Kerr, trener aktuelnog prvaka ekipe Golden State Warriorsa, još malo uživa u odmoru, prije nego što se već sljedećeg mjeseca najbolji košarkaši svijeta nađu na parketima NBA lige.

Kerr je poznat kao veliki zaljubljenik u 'bijeli sport', a ovog vikenda viđen je u New Yorku na mečevima posljednjeg Grand Slama sezone US Opena. To je potaknulo kolege sa ESPN-a da naprave kratki intervju s proslavljenim trenerom i to za vrijeme meča između Millmana i Federera u kojem je australac senzacionalno slavio.

"Đoković, Nadal i Federer su mi omiljeni igrači. Pogledajte samo muški dio ždrijeba, ovo je najbolje što možemo vidjeti od tenisa. Oni su neki od najboljih tenisera svih vremena. Đoković je meni omiljen, Nadal fizički imponira, a Federer me podsjeća na Stepha Curryja".

Na pitanje kome bi od najboljih tenisera ponudio NBA ugovor, odmah je odgovorio:

"Uh, pokušao bih s Novakom. Mislim da može svakoga čuvati jer jako dobro kreće noge s jedne na drugu stranu i mislim da može ostati ispred bilo koga. Bio bi dobar u kontrama. Volio bih ga vidjeti na košarkaškom terenu", završio je Kerr.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi