Kerr: Durant i Curry kao nekada Wade i James

Trener Warriorsa uporedio svoja dva najbolja igrača

Kerr: Durant i Curry kao nekada Wade i James

D. Rakanović

Trener Golden State Warriorsa Steve Kerr izjavio je da su Durant i Curry kao nekada James i Wade u periodu dok su nastupali za Miami Heat. 

Warriorisi u ovogodišnjem doigravanju još uvijek nisu osjetili okus poraza, a od početka play-offa pobijedili su u svih 14 utakmica. Definitivno najveći razlog ovakve serije pobjeda leži u sjajnim igrama Stepha Curryja i Kevina Duranta. 

Trener Warriorsa smatra da su se talenti ove dvojice košarkaša prirodno uklopila.  

"Za mene su oni kao James i Wade u periodu kada su počeli da igraju u Miamiju. Razlika je u tome što ni James ni Wade nisu bili toliko dobri šuteri, već su navikli da igraju na jedan drugačiji način. Zato im je trebalo vremena da se naviknu jedan na drugog, a potom su napravili sjajne rezultate. Slično je i sa Durantom i Curryjem, samo što mislim da su se oni još brže sporazumjeli i da su brzo shvatili kako bi trebalo da igraju kada su zajedno na terenu. Jednostavno, njihovi talenti su se prirodno uklopili", izjavio je Kerr.

Curry je u dosadašnjem doigravanju postizao prosječno 28.8 poena, uz 6.3 asistencija i 5.9 skokova, dok je Durant na prosjeku od 26.9 poena, uz 8.3 skokova i 4.3 asistencija. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi