Foto: Screenshot

Sjajni Curry pokazao zavidne vještine

Steph Curry se poigrao sa Kraljem

Fantastični Golden State Warriorsi su upisali još jednu ubjedljivu pobjedu protiv Cleveland Cavaliersa u drugoj utakmici NBA finala, te su nakon trijumfa rezultatom 132:113 poveli sa 2-0 u seriji.

U novom dominantnom izdanju, lepršave Warriorse su predvodili Kevin Durant i sjajni Steph Curry. 

Durant je ubacio 33 poena kojima je dodao i 13 skokova i šest asistencija, dok je Curry došao do svog prvog trpl-double učinka u doigravanjima. Curry je upisao samo poen manje od Duranta, poenima je dodao i 10 skokova, te 11 asistencija.

A Curry je još jednom svoje kvalitete pokazao i protiv najboljeg. Curryjevo poigravanje sa LeBronom Jamesom, a zatim i elegantan završetak akcije, podiglo je na noge dupke punu Oracle Arenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi