Kerr nakon serije poraza: Momci se znaju nositi s ovim
Steve Kerr je kao igrač osvojio pet naslova NBA prvaka, a kao trener je Warriorse vodio do tri titule (Foto: EPA)

Trener Warriorsa nije zabrinut

Kerr nakon serije poraza: Momci se znaju nositi s ovim

Midhat Šljivak

Navijači Golden State Warriosa odavno ne pamte da je njihov tim izgubio četiri uzastopne utakmice.

Aktuelni prvaci NBA lige bez Stepha Curryja su potpuno pali u formi, ali trener tima Steve Kerr tvrdi da za sada alarmi u ekipi nisu upaljeni i da igrači nisu bezvoljni nakon loše serije.

"Neće ih ovi porazi obeshrabriti. Znaju se oni nositi sa ovim, posebno oni momci koji su već dugo u ligi. Istina, dugo nismo imali ovakav niz, možda jednom ili dva puta u proteklih nekoliko godina, ali sve je to dio igre", istakao je Kerr, te je dodao:

"Ako si loš, gubiš utakmice. Nakon svega boriš se dalje i stvari se ubrzo okrenu na tvoju stranu", rekao je trener Golden Statea.

Warriorsi su trenutno peti tim Zapadne konferencije sa omjerom od 12 pobjeda i sedam poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi