Kerr: Nema šanse da ćemo ovako pobijediti u Clevelandu
Foto: EPA

Trener Warriorsa poziva na oprez u trećoj utakmici serije

Kerr: Nema šanse da ćemo ovako pobijediti u Clevelandu

Trener Golden State Warriorsa Steve Kerr se, nakon dugog odsustva zbog problema sa leđima, vratio na klupu Warriorsa u drugoj utakmici NBA finala protiv Cleveland Cavaliersa.

Warriorsi su slavili ubjedljivu pobjedu rezultatom 132:113, ali Steve Kerr nije bio posebno zadovoljan igrom svoje ekipe, te smatra da su Warriorsi prvi susret odigrali mnogo bolje. 

Nekadašnji košarkaš, između ostalih i Chicago Bullsa i San Antonio Spursa, smatra da će njegova ekipa imati puno problema ukoliko ponovi ovakvo, po njemu loše, izdanje i u Clevelandu gdje će se odigrati naredna utakmica serije.

"To je bio naš fokus u posljednja dva dana - Možemo li ponoviti formulu iz prve utakmice? A dogovor je bio - Ne!", izjavio je Kerr te dodao:

"Nismo uspjeli ponoviti, večerašnja utakmica je bila bazirana na talentu. Imali smo dosta igrača koji su individualno odigrali izvrsno i igrali smo sa dobrom energijom...Ali sada idemo u Celevaland i moramo biti puno pametniji."

"Budemo li i u Clevelandu igrali ovako nema šanse da ćemo pobijediti", dodao je nakon druge finalne utakmice Kerr.

Golden State Warriorsi su slavili u prve dvije utakmice serije na domaćem parketu, a serija se sada seli u Cleveland gdje će se, u noći sa srijede na četvrtak u 03:00 sati, odigrati treća utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi