Kerr potvrdio: Durant će propustiti sljedeću sezonu

Teške povrede košarkaša Warriorsa

Kerr potvrdio: Durant će propustiti sljedeću sezonu

Kevin Durant je u petoj utakmici polufinala Zapada protiv Houston Rocketsa zadobio povredu lista od koje se oporavljao do pete utakmice velikog NBA finala protiv Raptorsa.

Uspio se Kevin Durant vratitu u roster Warriorsa i zaigrati u petoj utakmici finalne serije, ali onda kastrofa.

Durant je u petoj utakmici finala zadobio povredu Ahilove tetive i odmah je bilo jasno da mu slijedi dugotrajna pauza.

Košarkaš Golden State Warriorsa je u međuvremenu operisan, a trener ekipa iz Oaklanda Steve Kerr je potvrdio najgora predviđanja - KD će propustiti sljedeću sezonu.

"Kevin Durant će propustiti sljedeću sezonu zbog povrede Ahilove tetive", izjavio je Kerr nakon sinoćnjeg poraza od Toronta i izgubljenog finala, pa se osvrnuo i na povredu Klayja Thompsona: "Klay je zadobio povredu koljena. Znat ćemo više kasnije. Ali ovo je brutalno, jednostavno je brutalno ovo s čim se momci moraju nositi".

Podsjetimo, Klay Thompson je u šestoj utakmici NBA finala pokidao ligamente koljena, tako da i njemu slijedi duga pauza.

Inače, Toronto Raptorsi su sinoć u Oracle Areni slavili sa 114:110 i sa ukupnih 4-2 došli do historijske titule NBA prvaka.

Treba dodati i da i Klay Thompson i Kevin Durant ovog ljeta mogu postati slobodni igrači.

Top Komentari

epa
mogu ali nece jednostavno ce produziti jos jednu godinu jer niko im nece dati plate kao G.S.W a nece odraditi niti jednu utakmicu ... zasto bi neko placao povrijedene igrace milionima kada mogu dovesti jos mnogo drugih slobodnih igrca. Leonard Irving i jos mnogi drugi kojima istice ugovor...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi