Ko je prokleo Warriorse? Klay Thompson na štakama napustio Oracle Arenu nakon teške povrede!
(Foto: EPA)

Nova povreda za Golden State

Ko je prokleo Warriorse? Klay Thompson na štakama napustio Oracle Arenu nakon teške povrede!

M. Šljivak

Golden State Warriorsi su izgubli titulu NBA prvaka.

Novi šampioni su Toronto Raptorsi koji su ih savladali u finalu sa 4-2, no mnogo više od gubitka titule Warriorse bole povrede koje su zadesile dvije zvijezde ovog tima.

Nakon što su kompletan play off odigrali bez Kevina Duranta, koji se silno želio vratiti u petoj utakmici, a na kraju je u tom meču pretrpio tešku povredu Ahilove pete, sada su Warriorsi ostali bez fantastičnog šutera Klaya Thompsona.

Thompson se povrijedio u trećoj dionici kada ga je faulirao Danny Green, a košarkaš Golden State sa odmah uhvatio za koljeno i vidljivo je bilo da je došlo do povrede.

U pratnji ljekarsko osoblja Warriosa Klay je otišao u svlačionicu, a Oracle Arenu je po posljednji put napustio u štakama.

Thompson je odigrao fantastično do povrede. Ubacio je čak 30 poena uz 12 šuteva, ali njegova povreda je sasvim sigurno psihički utjecala na Warriorse u ostatku meča.

Klay je pokidao križne ligamente koljena i predstoji mu duga pauza, a vrlo je moguće da je njemu ovo bila posljednja utakmica u dresu Warriosa jer se vjeruje kako će karijeru nastaviti negdje drugo.

Doskorašnji šampioni nisu imali ni sreće u doigravanju. Durant i Thompson su doživjeli povrede i jednostavno kao da je Warriorse neko prokleo.

Klay Thompson je protekle sezone ubacivao 21.5 poen po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi