Nigerijski košarkaš Duranta vratio na fabričke postavke

Monstruozna blokada

Nigerijski košarkaš Duranta vratio na fabričke postavke

E. Škorić

Košarkaši Nigerije priredili su senzaciju, pa su pobijedili moćnu selekciju SAD-a sa 90:87.

Obje reprezentacije spremaju se za Olimpijske igre, a Amerikanci su apsolutni favoriti s obzirom da su rosteru sve velike NBA zvijezde.

Kevin Durant predvodi ovaj tim, ali nije se sinoć proslavio u duelu sa unaprijed otpisanom Nigerijom, koja je ranije u mečevima protiv istog rivala doživljava pravu rezultatsku katastrofa.

Durant je u jednom trenutku pokušao da zakuca preko nigerijskog igrača, no dobio je blokadu i taj potez najbolje je oslikao "snagu" Amerikanaca u ovom duelu.

SAD je imao 39 pobjeda u nizu do ovog meča, ali je ta serija prekinuta. No, za očekivati je drugačije i puno bolje izdanje ekipe koju vodi Gregg Popovich na olimpijskom turniru.

Top Komentari

Bohemia
Mislim da si uprsvu 100%
5 0
mosaljozemosaplavo
ove africke drzave imaju veci kosarkaski potencijal od amera, samo su problem finansije.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti