Kevin Durant nezaustavljiv za Bullse

NBA liga

Kevin Durant nezaustavljiv za Bullse

Edmir Škorić

Sjajni Kevin Durant prevodio je košarkaše Oklahoma City Thundera do pobjede na gostujućem parketu kod Chicago Bullsa 97:91.

U duelu Bullsa i Thundera bilo je rezultatski neizvjesno, a isto tako je bilo jasno da će presuditi individualni kvalitet. Raspoloženiji od drugih bio je Durant, koji je s 24 poena gostima donio trijumf na kraju. 

 

Tako je 46 sekundi prije kraja zabio za 91:87, a onda i za 93:89. Noah je smanjio na 93:91, a "Durantula" ovjerio pobjedu svoje momčadi s dva realizirana slobodna bacanja. Prava "štetočina" kod Thundera bio je Russell Westbrook, koji je izgubio čak 22 lopte unatoč 12 upisanih asistencija. 

 

Uz Duranta se istakao i Španjoac Serge Ibaka sa 21 poenom, devet skokova i četiri blokade. Kod Bullsa je Luol Deng postigao 27 poena, a Richard Hamilton 20. Kirk Hinrich je još kod "bikova" bio dvoznamenkast sa 12 poena.

 

U drugoj utakmici večeri LA Clippersi su lagano, 103:90 rezultatom, savladali Portland Trail Blazerse. Gosti su vodili i preko 20 koševa u prvom dijelu, ali u nastavku su dopustili domaćinu da se vrate i na samo četiri koša zaostatka.

 

Ipak, dvije minute pred kraj odlaze Clippersi na nedostižnih 15 poena razlike te stižu do svoje četvrte pobjede u sezoni. Najbolji kod njih bili su Jalam Crawford sa 25 poena te DeAndre Jordan i Chris Paul sa po 21 poenom. Kod nemoćnog Portlanda Nicolas Batum je ubacio 23 poena.

NBA liga, četvrtak:

Chicago Bulls - Oklahoma City Thunder 91-97 (Deng 27k, Hamilton 20k / Durant 24k, Ibaka 21k, 9s)

Portland Trail Blazer - LA Clippers 90-103 (Batum 23k, 9s, 5a / Crawford 25k, Paul 21k, 6a)

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.