Kevin Durant je sinoć šokirao svijet košarke: Gdje jedan od najboljih nastavlja karijeru?

Mnogi ga žele

Kevin Durant je sinoć šokirao svijet košarke: Gdje jedan od najboljih nastavlja karijeru?

Edmir Škorić

Jedan od najboljih košarkaša današnjice jučer je zatražio razmjenu jer je odlučio da napusti Brooklyn Netse nakon razočaravajuće sezone.

Nema franšize koja ne bi željela takvog igrača u svom timu. Mnogi će pokušati da ga angažuju, a pošto ima još četiri godine ugovora s Netsima, jasno je da će se tim koji ga želi dovseti morati da se odrekne puno toga.

Brooklyn je prošlu sezonu krenuo sa tri velike zvijezde - Durantom, Jamesom Hardenom i Kyrieom Irvingom. Harden je usred sezone otišao u Philadelphiju, a sada i Durant i Irving imaju plan da napuste popularne Mrežice.

NBA analitičari su uvjereni da će i Irving napustiti Netse bez obzira na ogroman ugovor i da će i sam biti trejdovan, možda čak i u paketu s Durantom.

Gdje bi Durant mogao nastaviti karijeru?

U prvi plan se stavlja Phoenix Suns. Sunsima nedostaje neko poput Duranta da napadnu prsten i neko ko će spriječiti Chrisa Paula da se neprestano guši. No, Sunsi bi za Duranta morali da se odreknu sjajnog centra Deandrea Aytona i sjanog defanzivca Mikala Bridgesa, kao i elitnog strijelca Cama Johnsona uz određene buduće pikove na draftu.

Drugi klub koji je 'bacio oko' na Duranta je Miami, a razvoj situacije prate još New Orleans Pelicansi, Boston Celticsi, pa i Portland Trail Blazersi Jusufa Nurkića.

Zapravo, većina NBA lige motri na Duranta i zamišlja ga u svojim redovima, a ponajveća košarkaška zvijezda tek treba da donese odluku gdje želi da igra, nakon čega će se formirati neki veliki trejd koji će po svemu sudeći ponovo uzdrmati košarkašku svjetsku javnost.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti