Kevin Love otkrio od koje bolesti pati: Nažalost, stvarna je

Napadi panike mu stvaraju probleme

Kevin Love otkrio od koje bolesti pati: Nažalost, stvarna je

Edmir Škorić

Košarkaš Cleveland Cavaliersa Kevin Love otkrio je od koje bolesti pati.

Napad panike je iznenadni osjećaj veoma jakog straha i uplašenosti odnosno osjećaj nelagode, koji sa sobom nosi niz psiho-somatskih simptoma i upravo takav vid psihičke bolesti ima košarkaš Cavaliersa Kevin Love.

Oni koji pate od napada panike znaju koliko je to užasna stvar i to ne mogu razumjeti ljudi koji se s time nisu susretali. Love je pokušao objasniti šta mu se to sve dešavalo u posljednje vrijeme.

On je 5. novembra nakon meča s Atlantom Hawksima završio u bolnici, opisao je tada kako ima bol u stomaku i kako je gubio dah u nekim trenucima.

"Nikada mi se to ranije nije dešavalo. Nisam čak ni znao je li sve stvarno ili nestvarno. A stvarno je, kao slomljena ruka ili zglob. Imao sam osjećaj da se dešavaju čudne stvari. Kasnije sam shvatio da patim od napada panike", rekao je Love, pa je dodao:

"Od tog dana gotovo sve o načinu na koji mislim o mom psihičkom zdravlju se promijenilo",

Trenutno sjajni košarkaš odlazi kod psihijatra i pokušava da preboli nimalo naivnu bolest, a izvan parketa je zbog povrede ruke.

I DeMar DeRozan, zvijezda Toronta Raptorsa, također je priznala da pati od slične bolesti i depresije, te da mu je unatoč svemu ponekad mučno hodati ulicom. Ali brojke zato kažu da uživa provoditi vrijeme na parketu...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi