Kevin Seraphin "zaledio " karijeru

Kevin Seraphin "zaledio " karijeru

Sjajni francuski centar Kevin Seraphine odlučio je u ovoj sezoni ne nastupati ni za jedan klub, kako je sam potvrdio za francuski L'equipe.

Eksplozivni Seraphine u posljednjih nekoliko sezona ima kroničnih problema s ozljedom koljena koji su se intenzivirali koncem prošle sezone u kojoj je igrao za Barcelonu. 

U protekloj sezoni Francuz je u svim natjecanjima odigrao 55 utakmica u Euroligi, španjolskom prvenstvu i Kupu koje su ostavile traga na njegovom koljenu. 

Karijeru je počeo u domovini, u ekipi Choleta a nakon tri sezone potpisao je za Washington Wizardse, a kasnije je igrao za Indiana Pacerse i New York Knickse. Tokom NBA lockouta 2011 godine igrao je za Caju Laboral (Baskoniu).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi