Khimki održao košarkašku lekciju Pascualu i Barceloni

Pobjeda Moskovljana u drugom kolu

Khimki održao košarkašku lekciju Pascualu i Barceloni

U prvom susretu drugog kola TOP 16 faze Eurolige, Khimki je na svom parketu ugostio Barcelonu i slavio dosta ubjedljivo, 78:65. 

Prvih pet minuta proteklo je u igri koš za koš, a Khimki je imao minimalnu prednost, 12:11. Prvih deset minuta Khimki je riješio u svoju korist, rezultatom, 21:18. Sačuvao je Khimki prednost i u drugoj četvrtini utakmice, iako je Barsa nekoliko puta prijetila. Rezultat na poluvremenu je bio 46:41 za Khimki. 

 

Nakon dvije minute igre u nastavku Khimki je došao do prve dvocifrene prednosti na susretu, bilo je 51:41. Tri minute prije kraja treće četvrtine Khimki je stigao do plus 12. Barcelona je uspjela smanjiti rezultat pa su Katalonci u posljednjih deset minuta ušli sa sedam poena zaostatka. Khimki je do kraja susreta zadržao prednost i slavio 78:65. Vrijedi dodati da za Katalonce nije igrao Juan Carlos Navarro.

 

Najefikasniji u poraženoj ekipi bio je Tomić sa 16 poena, dok je Mickeal dodao 14. Kod domaćina 16 poena postigao je Planinić, dok je 13 dodao Fridzon. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti