Khimki u drugom poluvremenu slomio otpor Bamberga

Euroliga, 10. kolo

Khimki u drugom poluvremenu slomio otpor Bamberga

Ekipa Khimkija je na svom parketu ugostila Brose Bamberg, a domaći su na kraju slavili dosta sigurnu pobjedu rezultatom 82:73.

Prvo poluvrijeme je, međutim, donijelo dosta rezultatski neizvjesnu utakmicu. Iako je Brose nekoliko puta vodio u prvoj četvrtini, domaći uspijevaju ovaj period riješiti u svoju korist rezultatom 23:21.

Khimki je imao vodstvo i u drugoj četvrtini, ali Bamberg nije dopušto domaćima da se odlijepe, pa se na odmor otišlo blagom prednošću ruske ekipe.

Bamberg je polovinom treće četvrtine uspio doći na minus jedan, ali Khimki brzo vraća, koliko-toliko, uvjerljiviju prednost, da bi u četvrtoj četvrtini Moskovljani došli do prve dvocifrene prednosti i na kraju pobjede.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ekipu Khimkija je predvodio sjajni Alexey Shved sa 26 poena,dok je Anthony Gill dodao 14.
Kada je u pitanju Bamberg istakao se Ricky Kickman sa ubačenim 21 poenom, 14 je dodao Taylor, dok su po 13 postigli Wright i Hackett.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti