Kidd: Moramo odigrati perfektno kako bi pobijedili u Torontu
Foto: EPA

Trener Milwaukee Bucksa pred početak serije

Kidd: Moramo odigrati perfektno kako bi pobijedili u Torontu

D. Rakanović

Milwaukee Bucksi za koje nastupa naš reprezentativac Mirza Teletović završio je regularni dio sezone na šestoj poziciji na Istoku, te će u prvoj rundi doigravanja igrati protiv Toronto Raptorsa.

Toronto Raptorsi su okončali ligaški dio sezone na trećoj poziciji sa omjerom 51:31. 

Bucksi će morati dati sve od sebe i odigrati najbolje što znaju kako bi parirali Raptorsima, koje predvode dvojica all-star igrača DeMar DeRozan i Kyle Lowry.

Toronto je pred kraj roka za razmjenu igrača doveo dvojicu odličnih igrača, Sergea Ibaku iz Orlanda i P.J Tuckera iz Phoenixa. 

Trener Milwaukeeja Jason Kidd smatra da je Toront težak protivnik, te da će njegovi momci morati odigrati perfektnu utakmicu kako bi pobijedili na gostovanju u Kanadi. 

"Oni su težak protivnik, bez obzira protiv koga igraju. Imaju veoma dobrog trebra Dwanea Caseya koji radi dobar posao. Prošli su zajedno kroz borbe.  Nema ništa novo što možete možete uraditi i iznenaditi ih. Imaju jezgro igračkih veterena. Sada su tu i Tucker i Ibaka. Imaju širinu i bolji su nego ranije", rekao je Kidd i dodao:

"Moramo igrati perfektne utakmice kako bi mogli ih pobijediti na gostovanju".

U ligaškom dijelu sezone Toronto je slavio u tri od četiri susreta, ali su Bucksi bili bolji u posljednjem duelu ove dvije ekipe odigranom početkom marta.

Prva utakmica serije između Toronta i Bucksa počinje utakmicom u Air Canada centru u subotu sa početkom od 23:30 sati po srednjeevropskom vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi