Teletović solidan u porazu Bucksa, Celticsi prvi na Istoku
Foto: EPA

Boston savladao Milwaukee

Teletović solidan u porazu Bucksa, Celticsi prvi na Istoku

D. Rakanović

Boston Celticsi savladali su noćas na domaćem terenu Milwaukee Buckse sa 112:94 i tako su regularnu sezonu su završili za prvoj poziciji Istočne konferencije. 

Utakmica je odlučena u posljednjem periodu igre, kada su Celticsi zaigrali agresivnu odbranu, te natjerali Buckse na mnogo izgubljenih lopti, koje je Boston pretvorio u lake poene iz kontra napada. Celticsi su u ovom periodu napravili seriju 28:4 i prelomili utakmicu u svoju korist. 

Boston je do pobjede predvodio Gerald Green sa 18 poena. Amir Johnson i Jae Crowder su ubacili po 16 poena, dok je Isaiah Thomas ubacio 13 poena za samo 23 minuta u igri. 

Buckse je predvodio Spencer Hawes sa 15 poena za samo 15 minuta igre. Michael Beasley je dodao 13, a Rashad Waughn 12 poena.

Bh. reprezentativac Mirza Teletović odigrao je solidnu utakmicu. Teletovića nije služio dalekometni šut, s obzirom da je utakmicu završio sa jednim ubačajem iz pet pokušaja za tri poena (1/3 za 2pts, 2/2 za Sl. bacanja). Utakmicu je završio sa sedam poena, uz tri skoka i dvije asistencije za 28 minuta u igri. 

Celticsi su završili na prvom mjestu na Istoku sa omjerom 53:29 i u prvom krugu doigravanja će igrati protiv osmoplasirane ekipe Chicaga. Milwaukee je regularni dio sezone okončao na šestoj poziciji sa omjerom 42:40 i u prvom krugu play-offa će igrati proti Toronta.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi