Kikanović najbolji, Partizan u finalu
Ponovo odličan: Elmedin Kikanović

NLB Final Four

Kikanović najbolji, Partizan u finalu

Partizan će u finalu Final Four NLB lige igrati sa Cibonom, nakon što su „crno-beli“ u polufinalu bilo bolji od Crvene zvezde rezultatom 64:58.

Moćni sastav trenera Duška Vujoševića pokazao je po ko zna koji put da im ljuti gradski rivali u ovom trenutku nisu ni do koljena. Crvena zvezda se dobro držala većim tokom susreta, ali jednostavno Partizan je pokazao da je kvalitetnija ekipa i sasvim zasluženo prošao u finale regionalnog takmičenja.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine u dresu Crvene zvezde, Elmedin Kikanović, ponovo je odigrao na svom nivou i bio najbolji u sastavu koji sa klupe vodi nekadašnji igrač i trener sarajevske Bosne Svetislav Pešić.

Kikanović je na parketu proveo 25 minuta i za to vrijeme ubacio 15 poena, uz četiri skoka. Vrijedi istaknuti kako je nekadašnji centar tuzlanske Sloboda Dite bio, uz Stevana Markovića (10 koševa) jedini sa dvocifrenim učinkom u crveno-bijelom dresu.

Najefikasniji u redovima branioca titule prvaka NLB lige bili su Stephane Lasme sa 13 i Milenko Tepić sa 14 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.