Kikanović ponovo odličan

Ubacio 16 poena

Kikanović ponovo odličan

M. Šljivak

Košarkaši Monaca pobijedili su Limoges rezultatom 105:90 u susretu 16. kola francuskog prvenstva uz odličan nastup Elmedina Kikanovića.

Dobar uvod u ovaj meč imao je domaći tim. Imali su plus 12 na sredini igre u prvoj dionici, a nakon deset minuta igre prednost je bila osam poena, 24:16.

Limoges je uzvratio u drugom periodu. Prikazali su mnogo bolju igru, čak su i poveli, ali je Monaco ipak na odmor otišao sa dva poena prednosti, 45:43.

Ipak, u nastavku meča na parketu je postojao samo Monaco. Odličnom igrom su slomili protivnika i došli su do nove pobjede za sigurno prvo mjesto na tabeli.

Ekmedin Kikanović je na parketu proveo 23 minute, a ubacio je 16 poena. Najefikasniji je bio Chris Evans sa 19 koševa. Kod gostiju Kenny Hayes je ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi