Kiks Galate u Gaziantepu, Efes u seriji pobjeda

Pobjeda Efesa, poraz Galate

Kiks Galate u Gaziantepu, Efes u seriji pobjeda

Midhat Šljivak

Košarkaši Galatasaraya poraženi su večeras kao gosti od Gaziantepspora 69:65 u susretu 23. kola TBL-a.

Galatasaray je dobro ušao u meč i nakon 10 minuta igre su imali tri poena prednosti 17:14, ali je Gaziantep do poluvremena preokrenuo rezultat u svoju korist. Domaći košarkaši su na odmor otišli s poenom prednosti 40:39.

Odluka o pobjedniku je pala u trećoj dionici. Gaziantep je odigrao jako dobro ovaj dio utakmice (18:10), a se u posljednju četvrtinu ušlo s devet poena prednosti 58:49.

Uspio je Galatasaray u posljednjoj četvrtini da samo smanji prednost, ali do preokreta nisu mogli. 

Nekadašnji reprezentativac BiH JR Bremer je predvodio Gaziantep sa 17 poena u ovom susretu, dok je Carlos Arroyo za Galatu ubacio 15.

Anadolu Efes je na svom parketu savladao Mersin 77:71, te je došao do treće uzastopne pobjede.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Iako su bili veliki autsajderi, Mersin je uspio da namuči Efes, ali je na kraju ipak kvalitetniji tim stigao do pobjede. 

Zoran Planinić je sa 16 poena predvodio Efes do pobjede, dok je kod Antwain Barbour kod gostiju ubacio 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti