Kiksevi Sparsa i Kaknja u posljednjem kolu

Liga BiH za košarkaše

Kiksevi Sparsa i Kaknja u posljednjem kolu

Košarkaši Kaknja poraženi su na domaćem parketu od Bošnjaka u okviru posljednjeg kola Lige BiH za košarkaše rezultatom 80:79.

Gosti su daleko bolje otvorili meč te su prvu dionicu riješili u svoju korist sa 24:19. Slična priča odvijala se i u drugom periodu meča, a gosti su na odmor otišli sa plus 13 (47:34).

Domaći košarkaši su do kraja pokušali sve da preokrenu rezultat, ali ipak nisu uspjeli. Goste je do pobjede vodio sjajni Dovadžija koji je ubacio 21 poena, dok je Hrgić dodao 15.

S druge strane za domaće Dedić je ubacio 19 koševa, a Boljkovac je dodao 14.

Košarkaši Sparsa također su poraženi danas, a oni su izgubili na gostovanju kod Zrinjskog u Mostaru rezultatom 72:65. Domaće košarkaše je do pobjede vodio Demić koji je ubacio 24 poena, dok su Brawn i Begić dodali 14, odnosno 13 poena.

Kod Sparsa najefikasniji je bio Nikola Gajić sa 14 poena, a Bašić je dodao 13.

Od ostalih mečeva košarkaši Slobode slavili su protiv BN Basketa sa 100:82, Građanski protiv Varde 76:67, Široki protiv Leotara 83:78, a Mladost protiv Studenta 82:79.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Treba reći i to da će se nakon ovog kola formirati Liga 6. Nju će činiti Kakanj, Leotar, Mladost, Sparsi i Široki koji su se plasirali kroz Ligu BiH te Igokea koja je prošlogodišnji prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi