Kinezi jedan od najpopularnijih sportova vraćaju tek 1. jula

Košarkaši će još pričekati

Kinezi jedan od najpopularnijih sportova vraćaju tek 1. jula

Košarkaši iz kineske lige još će dugo pričekati prije nego što se vrate na teren.

Iako se najavljivalo kako bi sezona mogla biti nastavljena u maju, to se ipak neće desiti.

Kineska vlada je kao novi datum označila tek 1. juli i na taj način dala doznanja kako neće ništa rizikovati.

Koronavirus se u Kini još uvijek nije potpuno smirio, a razlog je činjenica da se brojni Kinezi ovih dana vraćaju u zemlju i donose nove klastere zaraze.

Tako su tamošnje vlasti još uvijek u pripravnosti i smatraju da je rano ponovo pokrenuti sport u ovoj zemlji.

Podsjetimo, košarka se u Kini ne igra još od kraja januara što znači da će košarkaši na pauzi ukupno biti nešto više od pet mjeseci.

Obzirom da se radi o jednom od najpopularnijih sportova u Kini, sigurno je da su navijači razočarani. Ipak, Kinezi ovih dana mogu da uživaju u nekim drugim pogodnostima jer je Vlada ublažila brojne mjere socijalnog distanciranja i ljudi su ponovo na ulicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije