Kingsi i Pacersi oduševili Indiju
(Foto: EPA)

Fantastična utakmica

Kingsi i Pacersi oduševili Indiju

M. Šljivak

Indiana Pacersi pobijedili su u pripremnom meču Sacramento Kignse rezultatom 132:131.

Meč u indijskom gradu Mumbaiju privukao je ogroman broj navijača. Pobrinuli su se ovi timovi da naprave pravi show i odigran je zaista fantastičan meč ukojem su na kraju slavili Pacersi

Tim iz Sacramenta je kontrolisao igru većim dijelom meča. Tokom prvog poluvremena su u jednom trenutku imali i 21 poen prednosti, ali su se Pacersi uspjeli vratiti na samo minus 13 na poluvremenu,, 72:59.

U nastavku se Indiana potpuno vraća u meč. Ipak, nikako nisu uspjeli da dođu do preokreta, mada su bili konstantno blizu.

Ipak, u posljednjoj dionici Indiana uspijeva izboriti produžetak. Trojkom TJ-ja Warrena su na sedam sekundi do kraja izjednačili na 118:118, da bi potom Fox bio izblokiran pri šutu za pobjedu.

Šest desetinki koje su ostale na semaforu donose i šut Hielda, ali promašio je i utakmica je otišla u produžetak.

U dodatnih pet minuta Pacersi su uspjeli da preokrenu meč u svoju korist i na kraju da upišu pobjedu.

Do trijumfa ih je vodio čudesni TJ Warren sa 30 poena, Domantas Sabonis je imao 21 poen i 12 skokova, a Jeremy Lamb 20 koševa.

Kod Kingsa najefikasniji je bio Buddy Hield sa 31 poenom, a Harrison Barnes je ubacio 21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti