Bosna savladala Borac i izborila majstoricu

Polufinale play-offa prvenstva BiH

Bosna savladala Borac i izborila majstoricu

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Košarkaši sarajevske Bosne izjednačili su polufinalnu seriju prvenstva Bosne i Hercegovine protiv banjalučkog Borca na 1:1, tako da ćemo gledati treć meč u Banjaluci.

Studenti su večeras u Skenderiji ostvarili siguran trijumf rezultatom 74:60.

Od samog početka utakmice Bosna je bila mnogo bolji rival. Prvu četvrtinu dobili su sa 18:13.

U drugoj četvrtini nekoliko vezanih poena domaćeg tima, odbrana je bila na visokom nivou, tako da je u drugoj četvrtini domaća ekipa otišla prvi put na dvocifrenu razliku.

Na poluvremenu Bosna je imala 11 poena razlike na semaforu je pisalo 39:28 u korist Studenata.

Slična igra u trećoj četvrtini koju je Bosna dobila sa 17:14 i otišla na već velikih 14 poena razlike.

Oglasi

Borac je dobro ušao u posljednji period, smanjili su malo prednost domaćeg tima, međutim Bosna je brzo uzvratila i posljednji period uvela u egal te rutinski sačuvala prednost do kraja.

Na kraju konačnih i pomenutih 74:60 za sarajevski tim, tako da nas u ovom polufinalnom duelu očekuje treća utakmica koja će odlučiti finalistu prvenstva Bosne i Hercegovine, ali i novog člana ABA 2 lige.

U redovima Bosne Meridianbet najefikasniji je bio Ilić sa 17 poena, sedam skokova i dvije asistencije, Zubac je imao double-double učinak od 12 poena i deset skokova.

Kod Borca izdvojio se West sa 11 poena i četiri skoka, Čampara je dodao osam poena i pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, polufinale, druga utakmica:

KK Bosna Meridianbet - KK Borac 74:60 (18:13, 21:15, 17:14, 18:18)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi