KK Bosna Meridianbet u velikoj drami ostao bez finala

Široki sutra za trofej

KK Bosna Meridianbet u velikoj drami ostao bez finala

Edmir Škorić

KK Bosna Meridianabet ostaje bez finala Kupa Mirze Delibašića nakon što je večeras u drugom polufinalu poražena od Širokog sa 71:65.

U sarajevskoj Skenderiji večeras nije bilo praznih stolica. Brojni ljubitelji sporta i košarke mogli su uživati u kvalitetnoj igri i na kraju su ipak ostali malo razočarani jer su gosti ti koji su izašli kao pobjednici.

Bosna je bolje otvorila utakmicu, a nakon prvih 10 minuta bilo je 22:16. Domaći sastav je povećao prednost do odlaska na odmor, pa je bilo 42:31.

Gosti iz Širokog Brijega uspjeli su u trećoj dionici da se primaknu na pet poena zaostatka, a na tri minute do kraja Široki je došao na samo poen zaostatka (62:61), što je donijelo dramu u završnici.

Široki je potom tricom Čovića prešao u vodstvo (64:62) i na minutu i 30 do kraja Bosnu doveo u tešku poziciju.

Vladimir Vranić je fauliran na šutu za tri, izveo tri slobodna bacanja uspješno i Bosna je ponovo bila u vodstvu, no opet Čović pogađa tricu i opet gosti vode - 65:67. U dramatičnom finišu gosti su ipak napravili razliku i dobili meč sa 71:65.

Ismet Sejfić je bio najbolji pojedinac meča sa 21 poenom, a u Bosni je dvocifren bio još jedino Nedim Buza sa 12 poena.

Josip Čović je bio junak Širokog sa 14 poena ali i za dvije ubačene trice u ključnim momentima utakmice. Daishon Knight je dodao 11, a to su ujedno i jedini igrači gostiju sa dvocifrenim brojem poena.

U borbi za trofej Široki će sutra odmjeriti snage sa Igokeom, koja je u prvom polufinalu savladala Borac iz Banjaluke sa 73:71.

Dragan Milosavljević je bio najefikasniji kod Igokee sa 14 poena, dok su po 10 ubacili Kosta Kondić i Stefan Đorđević. U sastvu Borca Dušan Tanasković 16, Jan Rebec 15 i Jaron Martin 11 poena.

Top Komentari

Catanzaro
Kad se sjetim davno Martina Vanjka u Skenderiji protiv Bosne. Čitava dvorana mu zviždi kada primi loptu a on svaki šut pogodi. Koje su to partije bile
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti