Košarka se vratila u Sarajevo: Bosna, Bosna, Bosna odjekuje u Skenderiji

Kao nekada

Košarka se vratila u Sarajevo: Bosna, Bosna, Bosna odjekuje u Skenderiji

E. Škorić

U sarajevskoj Skenderiji ovog vikenda igra se završnica Kupa Bosne i Hercegovine koji nosi naziv po legendarnom Mirzi Delibašiću.

U prvom polufinalu Igokea je dobila banjalučki Borac i čeka pobjednika iz duela Bosna Meridianbet - Široki.

Duel starih rivala počeo je u 20 sati, a ono što je posebno lijepo za vidjeti su pune tribine kultne dvorane.

Čini se da se košarkaša nakon dugo godina vratila u Sarajevo. Godinama je Bosna bila na izdisaju, pa su svi dugo čekali na ovakav jedan meč.

Bez obzira na ishod meča i na to kako će se ova završnica u Sarajevu završiti, ljubitelji sporta i košarke mogu da budu sretni i da uživaju u mečevima.

Bosna je u ovom trenutku bliža finalu budući da na poluvremenu vodi 42:31 protiv gostiju iz Širokog, koji će u nastavku pokušati da se vrate, ali Ismet Sejfić sa 16 poena i Nedim Buza sa 12 djeluju za sada nezaustavljivo.

Oglasi

Finale je planirano za sutra, vidjet ćemo hoće li to biti okršaj Igokee i Bosne ili će Široki da napravi povratak.

Kup Mirza Delibašić: Košarka se vratila u Sarajevo, šta će tek biti ako Studenti osvoje pehar

Sarajevski Studenti igraju sve bolje i bolje i optimistični su uoči duela sa Širokom, a trener ekipe Dženan Rahimić je na današnjoj press konferenciji između ostalog istakao:

"Pred nama je spektakl. Ono što je bitno za našu ekipu je to da smo svi zdravi i spremni. U dobroj smo formi, momci su sjajno iznijeli protekle utakmice i imaamo razloga za otpimizam. Što se tiče Širokog, nema se tu mnogo za kazati. U prvenstvu imaju 15 pobjeda, još nisu izgubili o to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. No, u jednoj utakmici je sve moguće, siguran sam da će momci dati sve od sebe kako bi se izborili za plasman u finale".

U istom tonu je govorio i kapiten ekipe Muhamed Pašalić, koji se nada da on i saigrači neće izgoriti u prevelikoj želji i euforiji.

"Šta da kažem, u formi smo, u dobrom ritmu i to je veoma značajno. Nadam se da nećemo izgoriti u prevelikoj želji i euforiji koja nas prati u posljednje vrijeme. Velika je stvar što se publika vratila na tribina i to je pokazatelj koliko zapravo Bosna znači ljudima u Sarajevu. Borit ćemo se i vjerujem da ćemo igrati sve bolje i bolje", istakao je Pašalić.

S druge strane, ako je suditi po najavama iz Širokog Brijega, onda se može reći da klub iz Hercegovine nije nešto pretjerano zainteresiran za Kup Mirze Delibašića. Tako tvrdi trener Ivan Velić, koji je u javnim istiupima istakao da cijeni ekipu Bosne Merdianbet, ali i da ne tempira formu za završnicu Kupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi