Veliko slavlje u Skenderiji nakon pobjede protiv Igokee: Damjanović i Ilić oprezni u izjavama
FOTO: T. Hebib

KK Bosna Meridianbet u finalu Kupa "Mirza Delibašić"

Veliko slavlje u Skenderiji nakon pobjede protiv Igokee: Damjanović i Ilić oprezni u izjavama

H. Zilić

KK Bosna Meridianbet izborio je finale Kupa "Mirza Delibašić" nakon sjajne pobjede protiv Igokee rezultatom 86:69. Očekivala se uzbudljiva utakmica, ali i ne utakmica u kojoj će Bosna razbiti goste iz Laktaša.

Po završetku utakmice nastupilo je veliko slavlje u maloj dvorani Skenderije gdje se igrala utakmica.

Studenti su imali veliku podršku sa tribina i na kraju su svi nagrađeni plasmanom u finale Kupa.

Utiske nakon meča dali su trener Bosne Aleksandar Damjanović i najbolji pojedinac na parketu, Vojin Ilić.

"Čestitam momcima na partiji protiv vrlo jake ekipe. Pokazali smo da se možemo nositi i na tom levelu", rekao je Damjanović i dodao:

"Prezadovoljan sam. Imali smo kontrolu tokom cijele utakmice. Sve zasluge pripadaju momcima, ostavili su srce na terenu."

Oglasi

Damjanović je također imao opreznu izjavu pogotovo pred sutrašnje finale protiv Širokog.

"To će biti duel dvije najbolje ekipe u državi. Bit će zanimljiva utakmica, jedna muška utakmica, poznajemo mi njih, oni nas to će biti psoeban naboj. Ko bude više kocnetracije, sreće i želje slavit će , nadamo se da će to biti naša ekipa i da se dokopamo ovog trofeja."

Komentar je dao i Vojin Ilić, prvotimac Bosne, ali i momak koji se našao na spisku košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Vjerovali smo, da nismo vjerovali ne bi napravili ovakav rezultat. Posao nije gotov, treba zaboraviti ovu utakmicu i fokusirati na Široki. Očekujemo sutra da bude energija na nivou, motiv neće nedostajati finale Kupa je i moram se zahvaliti publici i da ih pozovem da dođu sutra u što većem broju."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi