Optimizam u redovima KK Bosna Meridianbet pred završnicu Kupa "Mirza Delibašić"

Održana press konferencija

Optimizam u redovima KK Bosna Meridianbet pred završnicu Kupa "Mirza Delibašić"

H. Zilić

U petak (16. februara) i subotu (17. februara) u Sarajevu u Skenderiji igra se završnica Kupa "Mirza Delibašić" u košarci. Domaćin završnice je KK Bosna Meridianbet, a pored domaćina nastupat će još Igokea, Široki i Leotar.

Povodom završnice u prostorijama KK Bosna Meridianbet danas je održana press konferencija za medije na kojoj su se obratili trener Studenata Aleksandar Damjanović, kapiten Muhamed Pašalić i prvotimac Vojin Ilić.

Prvi se medijima obratio trener Studenata, Aleksandar Damjanović

"Pozdrav za sve. Očekuje nas završnica Kupa gdje se sastajemo s Igokeom, koju sigurno poznajemo i respektujemo, predvođeni su odličnim trenerom, imaju i reprezentativaca, to je jedan sklop kvalitetnih igrača. Drago mi je što igramo u našoj dvorani završnicu, mislim da ćemo imati podršku, svjesni smo svojih kvaliteta", rekao je Damjanović i dodao:

"Znam karakter mojih momaka, imaju želju i volju i nadam se da možemo doći do pobjede."

O rezultatskim ambicijama Bosne?

Oglasi

"Sigurno da imamo ambicija na tom planu, a to je povratak u vrh regionalne košarke i plasmanu ABA 2 ligu to je rezultatski cilj. Želimo da uđemo u borbi za titulu prvaka, samim tim i da se borimo za ABA 2 ligu."

Medijima se obratio i kapiten, Muhamed Pašalić

"Trener je sve rekao, pozivam navijače da dođu da nas podrže. Spremni smo, idemo odigrati muški i nadam se ulasku u finale. Igokea je odlična ekipa, ali prvo moraju da nas savladaju na terenu."

Riječ je imao i prvotimac, Vojin Ilić.

"Drago mi je da igramo protiv ekipe kao Igokea. Ne možemo im prijetiti puno, ali spremni smo da odgovorimo na njihovu igru. Borit ćemo se do zadnje sekunde. Pozivam navijače da dođu u što većem broju."

Voljom žrijeba, održanom u prostorijama Košarkaškog saveza BiH, odlučeno je da se u prvom polufinalnom susretu sastaju pobjednik utakmice KK “Leotar” – KK “Borac WWin” i HKK “Široki”. Utakmica se igra u petak, 16. februara, u 17 sati, a istoga dana od 20 sati, u drugom polufinalnom susretu, snage će odmjeriti KK “Bosna Meridianbet” i KK “Igokea m:tel”. Finale je zakazano za subotu, 17. februar, u 17 sati.

Titulu u Kupu "Mirza Delibašić" brane košarkaši Igokee koji su ovaj naslov osvajali prethodne tri sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi