KK Bosna poziva navijače Sarajeva i Želje u Skenderiju

Na finale protiv Igokee

KK Bosna poziva navijače Sarajeva i Želje u Skenderiju

KK Bosna Royal Jelly se danas obratio javnosti zvaničnim saopštenjem pred nadolazeće utakmice finala prvenstva Bosne i Hercegovine protiv Igokee.

"Poslije povratka u društvo najboljih u prošloj sezoni, „Studenti“ su nastavili sa fantastičnim rezultatima. Predvođeni trenerom Gvozdićem i iskusnim Vasiljevićem i Ikonićem, Bosna je bila prva u Ligi 10, drugoplasirana u Ligi 6, finalista Kupa BiH, a sada poslije 2-0 u polufinalu, obezbjedili smo i plasman u finale.

Posljednje finale u Skenderiji igrali su naši košarkaši u sezoni 2008/2009, a na radost mnogih sada će se opet boriti za titulu. Finalna serija za košarkaše počinje 05. Maja u Laktašima, a druga utakmica je na rasporedu u Sarajevu u dvorani Mirza Delibašić 10. maja sa početkom u 20:15 časova.

„Veliki uspjeh za naš tim pogotovo što smo kraj sezone odigrali bez najboljeg igrača. Naporna sezona, ali sada smo došli do samog kraja i možemo biti zadovoljni urađenim. Imamo odlične momke koji su iznjeli najveći teret i ne postoje riječi zahvalnosti kojima bi se opisalo šta osjećam prema njima. Nakon posljednje utakmice pobjedu su posvetili Goranu Ikoniću i time su pokazali kakvi su ljudi što je možda i najvažnije, uz igrački kvalitet, kada je u pitanju timska igra. Pokazali su kako se bori za grb Bosne i ja im zaista čestitam na ovom uspjehu“- rekao je Dušan Gvozdić i dodao, -

„Nadam se da će navijači biti uz nas i napuniti kultnu dvoranu Mirza Delibašić i pokazati svima u državi i regionu da se košarka vratila u Sarajevo.“

Istog dana (10. Maja) odigrat će se i prva utakmica finala Kupa BiH u fudbalu gdje će domaćin FK Sarajevo dočekati NK Široki Brijeg. To su sjajne vijesti za sve ljubitelje sporta u glavnom gradu BiH, a iskreno se nadamo da će se utakmice odigrati u različitim terminima jer to bi značajno doprinjelo popularizaciji sporta, gdje nakon sjajnih rezultata FK Željezničara i FK Sarajevo, na scenu se vratila i KK Bosna i to na velika vrata.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Još od prije je poznato da FK Sarajevo ima odlične odnose sa našim klubom i smatramo da je ovo idealna prilika da poslije utakmice na Koševu, publika krene u sarajevsku Skenderiju i pruže i košarkašima podršku kakvu su zaslužili!

KK Bosna je jedan od simbola grada Sarajeva i sigurno je ovo odlična stvar za grad, ali i za državu BiH. Osim borbe za titulu prvaka BiH, popularni „Studenti“ se bore i za učešće u regionalnoj ABA Ligi što ovom finalu daje dodatni značaj. Nadamo se da će se i navijači Željezničara i Sarajeva okupiti oko KK Bosna, fer i korektno ih podržati i nositi ih do pete titule prvaka BiH i pomoći im da se vrate u regionalnu ligu!", navodi se u saopštenju Studenata.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti