KK Bosna Royal će igrati na FIBA-inom Kupu Evrope

Nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka

KK Bosna Royal će igrati na FIBA-inom Kupu Evrope

KK Bosna Royal se nakon dva ubjedljiva poraza od njemačkog Ludwigsburga oprostila od kvalifikacija za FIBA-inu Ligu prvaka. Ipak, Studenti će u novoj sezoni nastupati u jednom evropskom takmičenju.

Naime, Bosna Royal će igrati u drugom po rangu FIBA-inom evropskom klupskom takmičenju, Kupu Evrope.

Ova informacija je obljavljena na zvaničnoj stranici FIBA-inog Kupa Evrope. Kako je istaknuto iz ove organizacije, Bosna, ali Mornar iz Bara, će nastupati u novoj sezoni ovog takmičenja.

Obje ekipe su nastupale u kvalifikacijama za Ligu prvaka, ali bile eliminisane, pa će "utjehu" pronaći u nastupima na Kupu Evrope.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Konačni izgled grupa regularne sezone ovog takmičenja još uvijek nije poznat, jer kvalifikacije za Kup Evrope još traju, baš poput onih za FIBA-inu Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi