KK Bosna Royal dobija specijalnu pozivnicu za ABA ligu?

Studenti ponovo u regionalnom takmičenju?

KK Bosna Royal dobija specijalnu pozivnicu za ABA ligu?

Košarkaši sarajevske Bosne Royal mogli bi dobiti specijalnu pozivnicu za učešće u ABA ligi naredne sezone, prenosi srbijanski Sport klub.

Obzirom da su se promijenila pravila kada su u pitanju kvalifikacije za Svjetsko i Evropsko prvenstvo, čelni ljudi ABA lige mogli bi od naredne sezone ponovo uvesti Final Four završnicu.

Podsjetimo, protekle tri godine ekipe su igrale play-off nakon regularnog dijela sezone, a sva tri puta je titulu osvajala ekipa Crvene Zvezde. Obzirom da će se sada raspored takmičenja morati promijeniti s vremena na vrijeme zbog kvalifikacija za Evropsko ili Svjetsko prvenstvo, vjerovatno ćemo na kraju gledati umjesto play-offa Final Four u ABA ligi.

Ipak, daleko bitnija informacija za sve ljubitelje košarke u BiH, a posebno u Sarajevu, je činjenica da bi sarajevska Bosna Royal mogla dobiti specijalnu pozivnicu da nastupa naredne sezone u ovom takmičenju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Popularni Studenti su od A1 lige prošle sezone, došli do finala play-offa za prvaka BiH, koje večeras počinje u Aleksandrovcu, a ukoliko na kraju ne postanu prvaci države, mogli bi da učestvuju u ABA ligi putem specijalne pozivnice.

Podsjetimo, ove sezone je preko specijalne pozivnice u ABA ligi sa dosta uspjeha nastupala makedonska ekipa Karpoš Sokoli. Inače, naredne sezone bi u regionalnoj košarkaškoj ligi trebalo nastupati 14 klubova (4 iz Srbije, 3 iz Hrvatske, 2 iz Crne Gore i Slovenije te po jedan iz Makedonije i BiH).

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi